Cum tratam pielea arsa de soare?

Cum tratăm pielea arsă de soare?

Este stiut faptul că expunerea prelungită la soare duce la apariţia ridurilor, a petelor maro, o textura inegală a pielii, piele tăbăcită. Pielea arsă de soare este rezultatul supraexpunerii la razele ultraviolete şi poate provova chiar şi cancer de piele.

În cazul în care ţi-ai ars pielea dupa expunerea la soare, iată ce poţi face pentru a atenua aceste efecte negative:

Utilizează creme de protecţie solară cu un SPF de cel puţin 15. Potrivit siteului skincancer.org, folosind aceste creme zi de zi, vei micşora riscul apariţiei de cancer de piele. Pe lângă faptul că previn apariţia arsurilor pielii, cremele cu protecţie UV au şi calitatea de a repara o parte din efectele pe care soarele le-a lăsat deja asupra pielii.

Hidratează-te. Consumând multe lichide, pielea se va hidrata din interior. Foloseşte o cremă pentru a hidrata, înmuia celulele pielii şi pentru a stimula producţia de colagen.

Foloseşte o cremă pentru depigmentare pe acele pete maronii cauzate de soare. Găseşte un produs care conţine acid kojic cu hidrochinocă şi retinol A. Acidul kojic are un efect depigmentant, inhibând secreţia de melanină (pigmentul maroniu al pielii).

Pielea arsa de soare – foloseste o crema reparatoare

In caz de eritem solar sau insolatie (senzatii de caldura, pete rosii, furnicaturi sau pentru pielea deshidratata prin expunerea la soare) folositi o emulsie lejera cu efect de calmare imediata si proprietati reparatoarii, de hidratare a pielii sensibile agresate prin expunerea la soare.

Recomandarea noastra: AVENE LOTIUNE REPARATOARE DUPA PLAJA

Un dermatolog îţi va spune dacă ai nevoie de tratamente ca terapia fotodinamică, microdermabraziune sau alte tratamente care repară pielea.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...