Depresia la copii: cauze, simptome si cum o tratam

Este posibil ca si copiii sa sufere de depresie?

Da, atât adulţii cât şi copiii pot suferi de depresie!

Depresia ce durează mai mult timp şi care îşi lasă amprenta asupra activităţilor de acasă sau a celor de la şcoală este o problemă seriosă ce afectează până la 5% dintre copii şi adolescenţi.

Comportamentul copiilor care sufera de depresie este diferit de cel al adulţilor.

Părinţii ar trebui să se îngrijoreze atunci când copilul lor prezintă urmatoarele simptome:

1. semne de tristeţe persistentă
2. incapacitatea de a se mai bucura de activităţi care înainte îi făceau plăcere
3. dureri prelungite de cap
4. absentare frecventă de la şcoală sau slabe rezultate şcolare
5. lipsă de energie
6. plictiseala
7. lipsa concentrării
8. lipsa poftei de mâncare
9. insomnii

Copiii care suferă de depresii ar putea susţine că-şi doresc să nu se fi născut, să fugă de acasă sau să moară. Uneori, ei ar putea manifesta un comportament distructiv acasă sau la şcoală.

Este important ca, in aceste cazuri, diagnosticarea şi tratamentul sa fie incepute cât mai rapid posibil. Asadar, dacă copilul prezintă unul sau mai multe simptome ale depresiei, o vizita imediată la pediatru este obligatorie.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...