Dureri in timpul alaptarii

Dureri in timpul alaptarii

Ce facem atunci cand alaptatul doare?

In primele zile in care alaptezi (cam o saptamana) este posibil sa ai crampe in partea inferioara a abdomenului, atunci cand sugarul incepe sa suga. Nu te speria, este o actiune refleza normala, prin care alaptarea determina contractii uterine, contractii ce vor disparea in scurt timp. Acest reflex ajuta uterul sa revina la dimensiunile de diniante de nastere.

Frecvente sunt, de asemenea, si junghiurile la nivelul mameloanelor ce apar dupa ce sugarul incepe sa suga. Si acestea sunt normale si vor disparea curand.

Insa, daca durerea persista pe tot parcursul alaptarii poate indica prezenta unor fisuri mamelonare. Fisurile mamelonare apar deoarece copilul a mestecat mamelonul in loc sa cuprinda intreaga areola in gura  in timpul suptului. In acest caz, trebuie sa consulti doctorul tau pentru a-ti prescrie un unguent antiinflamator.

Ce poti face tu singura pentru a ameliora fisurile mamelonare

Dupa alaptare, lasa putin lapte sa se usuce pe mameloane. Se pare ca are un efect calmant in aceasta situatie. De asemenea, este bine sa renunti la a mai purta sutien.