Durerile de spate – o boala a civilizaţiei moderne

Durerile de spate

Tot mai mulţi oameni acuză dureri de spate. Numită „durere de şale”, este o afecţiune ale cărei cauze sunt multiple, dar cele mai multe dintre ele ţin de modul de viaţă contemporană: lipsa de mişcare, poziţii vicioase în timpul lucrului (în special în munca de birou), alimentaţie incorectă, stres etc.

Pentru a preîntâmpina aceste stări neplăcute, specialiştii oferă câteva recomandări privind poziţiile optime în timpul lucrului, exerciţii fizice, alimentaţie, mersul.

Controlati-vă poziţia în special la birou. Trebuie să ştii ca ţinuta corectă este următoarea: coloana dreaptă, omoplaţii aduşi uşor spre spate, burta suptă.

Alternaţi poziţiile. Căutaţi orice prilej pentru a părăsi scaunul. Dacă puteţi urca scările, alegeţi-le în locul liftului.

Întăriţi muşchii abdomenului. O musculatură solidă influenţează în bine coloana vertebrală. Se recomandă ca, în răstimpuri, să mişcăm abdomenul, umflându-l şi retregându-l.

Somnul. Alegeţi paturi cu arcuri flexibile şi saltele nu prea moi, iar la cap o pernă mică, astfel ca zona cervicală să rămână dreaptă.

Atenţie la încălţăminte. Alegeţi o încălţăminte flexibilă care să permită un mers uşor.

Sportul. Cei mai buni prieteni ai coloanei vertebrale sunt: ciclismul, înnotul şi mersul cu paşi repezi.

Ridicarea greutăţilor. Apucaţi obiectul cu ambele mâini, nu îndoiţi coloana, ci numai genunchii. Când vă ridicaţi, ţineţi coloana dreaptă. În timpul transportului, împărţiţi greutatea, astfel ca ea să fie purtată de două mâini, nu de una singură.

Nutriţie echilibrată. Să nu uităm de alimentaţia sănătoasă. Aşadar, consumaţi cât mai multe fructe şi legume, iar mesele consumate în linişte, cu placere şi nu pe fugă.

Remedii antistres. Plimbările în aer liber, exerciţiile de respiraţie, procedurile de yoga pot face minuni.

Foto: www.flickr.com

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...