Durerile de spate – o boala a civilizaţiei moderne

Durerile de spate

Tot mai mulţi oameni acuză dureri de spate. Numită „durere de şale”, este o afecţiune ale cărei cauze sunt multiple, dar cele mai multe dintre ele ţin de modul de viaţă contemporană: lipsa de mişcare, poziţii vicioase în timpul lucrului (în special în munca de birou), alimentaţie incorectă, stres etc.

Pentru a preîntâmpina aceste stări neplăcute, specialiştii oferă câteva recomandări privind poziţiile optime în timpul lucrului, exerciţii fizice, alimentaţie, mersul.

Controlati-vă poziţia în special la birou. Trebuie să ştii ca ţinuta corectă este următoarea: coloana dreaptă, omoplaţii aduşi uşor spre spate, burta suptă.

Alternaţi poziţiile. Căutaţi orice prilej pentru a părăsi scaunul. Dacă puteţi urca scările, alegeţi-le în locul liftului.

Întăriţi muşchii abdomenului. O musculatură solidă influenţează în bine coloana vertebrală. Se recomandă ca, în răstimpuri, să mişcăm abdomenul, umflându-l şi retregându-l.

Somnul. Alegeţi paturi cu arcuri flexibile şi saltele nu prea moi, iar la cap o pernă mică, astfel ca zona cervicală să rămână dreaptă.

Atenţie la încălţăminte. Alegeţi o încălţăminte flexibilă care să permită un mers uşor.

Sportul. Cei mai buni prieteni ai coloanei vertebrale sunt: ciclismul, înnotul şi mersul cu paşi repezi.

Ridicarea greutăţilor. Apucaţi obiectul cu ambele mâini, nu îndoiţi coloana, ci numai genunchii. Când vă ridicaţi, ţineţi coloana dreaptă. În timpul transportului, împărţiţi greutatea, astfel ca ea să fie purtată de două mâini, nu de una singură.

Nutriţie echilibrată. Să nu uităm de alimentaţia sănătoasă. Aşadar, consumaţi cât mai multe fructe şi legume, iar mesele consumate în linişte, cu placere şi nu pe fugă.

Remedii antistres. Plimbările în aer liber, exerciţiile de respiraţie, procedurile de yoga pot face minuni.

Foto: www.flickr.com

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Se poate vorbi, fara nicio exagerare, de o veritabila arta in ceea ce priveste mentinerea calmului. Fiind mai calmi, privim mai realist situatiile, obtinem rezultate mai bune in tot ceea ce facem, suntem mai apreciati si mai respectati.

citeste continuarea ...

Bogat in vitamina C, magneziu, calciu, potasiu, fosfor si oligoelemente, usturoiul este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sanatatii.

citeste continuarea ...

Cancerul ovarian este cunoscut sub numele de „ucigasul tacut” deoarece, de cele mai multe ori, este depistat mult prea tarziu, cand nu mai este nimic de facut. Iata care sunt cele 6 simptome specifice cancerului ovarian

citeste continuarea ...

Curmalele sunt bogate in fier si fluor, sunt o sursa bogata de vitamine si minerale si de aceea, consumate in mod regulat, reprezinta un adevarat aliat al sanatatii noastre.

citeste continuarea ...