Fumatul pasiv la bebelusi: pericolele la care se expun

Fumatul pasiv – afla care sunt pericolele la care se expun bebelusii

Este adevarat ca daca fumez in afara casei, copilul meu este ferit de efectele negative ale “fumatului pasiv”?

Nu, nu este adevarat. Sa fumezi in afara casei este mai bine decat sa fumezi in interior, dar pana la urma, oriunde ai face asta, copilul tau nu este ferit de toxinele din fumul de tigara. Acestea sunt periculoase pentru orice persoana, dar afecteaza in mod special copiii cu varste foarte mici.

Oriunde ai fuma, particulele toxice din fumul de tigara intra in parul si in hainele tale. Pe langa asta, chiar daca nu mai fumezi in casa, dupa ce ai stins tigara, vei continua sa elimini prin respiratie particule toxice timp de cateva minute.

Cand un fumator intra in contact cu bebelusul tau, chiar daca nu fumeaza in casa, reprezinta un pericol prin simpla respiratie.

Daca tu insati, ca mama, esti fumatoare si iti alaptezi la san copilul, toxinele vor trece prin lapte in corpul bebelusului tau afectandu-l astfel si pe el. Chiar si asa, insa, laptele matern este mult mai indicat decat hranirea cu biberonul.

Trebuie sa tii cont ca nu este indicat sa fumezi in casa nici macar atunci cand copilul nu este prezent. Particulele toxice din fumul de tigara se asaza pe suprafetele din casa si vor ramane acolo mult timp dupa ce mirosul de fum nu se mai simte. Specialistii in domeniu pediatriei numesc acest tip de contaminare “contaminarea la mana a treia”. Copiii sunt cei mai afectati de acest lucru pentru ca ei, mai ales la varstele mici, sunt intr-o continua miscare, iau tot felul de obiecte in mana, le ating, le baga in gura, se joaca cu ele prin casa.

Daca in familia ta sau printre prietenii care va viziteaza sunt fumatori, trebuie sa stabilesti in mod clar cateva reguli pe care sa le respecti de fiecare data. De exemplu, daca o persoana care fumeaza urmeaza sa te viziteze si sa intre in contact cu bebelusul tau, in loc sa fumeze pe balcon sau in curte, mai bine sa nu mai fumeze deloc atata timp cat este in vizita. Sunt reguli simple si aparent fara mare insemnatate dar care, daca sunt respectate, pot face diferenta intre un bebelus sanatos si plin de viata si unul bolnavicios si lipsit de vitalitate.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...