Fumatul si pielea

Fumatul – cel mai mare dusman al pielii

Indiferent de varsta si de stilul dumneavoastra de viata, daca exista un lucru pe care-l puteti face pentru ca pielea dumneavoastra sa arate mai tanara, este sa nu fumati. Stiu ca este greu sa rezistati tentatiei de a fuma atunci cand prietenii sau membrii familiei dumneavoastra fumeaza si este si mai greu sa va lasati de fumat odata ce v-ati apucat, dar nu exista nimic care sa va imbatraneasca mai tare ca fumatul – ca sa nu mai pomenim de efectele negative asupra sanatatii dumneavoastre generale.

Stiati ca :
– fata unei persoane care fumeaza 20 de tigari pe zi imbatraneste cu 14 ani la fiecare 10 ani de fumat

– la varsta de 40 de ani, fumatorii au de obicei la fel de multe riduri ca nefumatorii la 60 de ani

– fumatul are un efect de uscare a pielii si cauzeaza aparitia ridurilor de stres, mai ales in jurul gurii si ochilor

– fumatorii pierd cu 35 mg mai multa vitamina C pe zi decat nefumatorii.

– fumatul reduce rezervele organismului de vitamina A

La femei, fumatul este de 2 ori mai periculos, deoarece femeile au pielea mai subtire, astfel incat ridurile apar mai devreme si sunt mai evidente!

De ce fumatorii au mai multe riduri decat nefumatorii ?

Fumatorii arata mai batrani decat nefumatorii, deoarece fumatul stimuleaza o enzima ce ataca elasticitatea pielii, distrugand colagenul !

Fumatul si expunea la soare – un cocktail extrem de periculos pentru piele !

Acum urmeaza vestea buna: daca va opriti din fumat, veti opri totodata si efectele devastatoare asupra nivelului de colagen si in doar 2 saptamani veti oberva o ameliorare a aspectului pielii dumneavoatre.
Nivelurile de nicotina si de monoxid de carbon din organism se injumatatesc in doar 8 ore dupa ce ati renuntat la fumat !

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Pentru a inmuia pielea si a o ajuta sa lupte impotriva ridurilor, prepara o infuzie din patrunjel sau hasmatuchi (patrunjel cret) pe care o vei folosi ca o lotiune de fata.

citeste continuarea ...