Fumatul si pielea

Fumatul – cel mai mare dusman al pielii

Indiferent de varsta si de stilul dumneavoastra de viata, daca exista un lucru pe care-l puteti face pentru ca pielea dumneavoastra sa arate mai tanara, este sa nu fumati. Stiu ca este greu sa rezistati tentatiei de a fuma atunci cand prietenii sau membrii familiei dumneavoastra fumeaza si este si mai greu sa va lasati de fumat odata ce v-ati apucat, dar nu exista nimic care sa va imbatraneasca mai tare ca fumatul – ca sa nu mai pomenim de efectele negative asupra sanatatii dumneavoastre generale.

Stiati ca :
– fata unei persoane care fumeaza 20 de tigari pe zi imbatraneste cu 14 ani la fiecare 10 ani de fumat

– la varsta de 40 de ani, fumatorii au de obicei la fel de multe riduri ca nefumatorii la 60 de ani

– fumatul are un efect de uscare a pielii si cauzeaza aparitia ridurilor de stres, mai ales in jurul gurii si ochilor

– fumatorii pierd cu 35 mg mai multa vitamina C pe zi decat nefumatorii.

– fumatul reduce rezervele organismului de vitamina A

La femei, fumatul este de 2 ori mai periculos, deoarece femeile au pielea mai subtire, astfel incat ridurile apar mai devreme si sunt mai evidente!

De ce fumatorii au mai multe riduri decat nefumatorii ?

Fumatorii arata mai batrani decat nefumatorii, deoarece fumatul stimuleaza o enzima ce ataca elasticitatea pielii, distrugand colagenul !

Fumatul si expunea la soare – un cocktail extrem de periculos pentru piele !

Acum urmeaza vestea buna: daca va opriti din fumat, veti opri totodata si efectele devastatoare asupra nivelului de colagen si in doar 2 saptamani veti oberva o ameliorare a aspectului pielii dumneavoatre.
Nivelurile de nicotina si de monoxid de carbon din organism se injumatatesc in doar 8 ore dupa ce ati renuntat la fumat !

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Cancerul ovarian este cunoscut sub numele de „ucigasul tacut” deoarece, de cele mai multe ori, este depistat mult prea tarziu, cand nu mai este nimic de facut. Iata care sunt cele 6 simptome specifice cancerului ovarian

citeste continuarea ...

Iata 2 variante de preparare a unei masti faciale cu patrunjel.

 

citeste continuarea ...