Furunculoza – tratamente naturiste
Furunculoza este o boala de piele ce se caracterizeaza prin inflamatia acuta a pielii si a tesutului subcutanat, provocata de stafilococ. Incepe printr-o foliculita si formeaza un nodul de diferite dimensiuni. La inceput, este tare si foarte dureros; dupa cateva zile devine moale datorita transformarii purulente a continutului ai apoi se sparge, lasand sa se scurga un puroi galben si o masa de tesut necrozat.
Tratamente naturiste pentru furunculoza
Impotriva furunculozei se indica infuzii, cataplasme, bai, apiterapie.
– Preparati o infuzie din 10 -1 5 g planta de cicoare la litru sau decoct de radacina de cicoare cu 15-40 g la litru, cantitate care se bea in cursul unei zile.
– Faina de in calmeaza durerile, ajuta la colectarea si evacuarea puroiului. Preparati cataplasme din faina de in amestecata cu apa fierbinte, pana se face o pasta care s epune intre doua bucati de panza si se aplica pe furuncul. Se mentin calde permanent, timp de 2-3 ore. Pentru cresterea actiunii antiseptice, se adauga la faina de in si musetel pulverizat.
– Se aplica cataplasme cu infuzie din 3 linguri de flori de musetel la o cana cu apa.
– Florile de soc ajuta la colectarea puroiului, fiind puternic emoliente. Se aplica pe furuncul cataplasme din frunze oparite cu apa.
– Se unge furunculul cu propolis unguent cu 20 la suta vaselina.
– Se pulverizeaza furunculul cu spray de propolis, 10 la suta.
Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.
Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…
Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.
Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?