Cum să scapi de greţurile din timpul sarcinii?

Greata in sarcina

Greturi in sarcina? Cele mai multe dintre femei se vor confrunta cu acest aspect nefericit în timpul sarcinii. Este destul de greu sa faci faţă greţurilor in timpul sarcinii, dar ştiind câteva moduri simple de a le gestiona se poate face diferenţa.

Sarcina pentru noi, femeile este cel mai uimitor lucru din lume. Pe măsură ce copilul creşte în interiorul nostru, aşteptăm cu nerăbdare ziua cea mare, când ne vom ţine copilul în braţe. Dar pentru a ajunge acolo, marea majoritate a femeilor trec peste greţurile de dimineaţă care sunt cele mai de temut experienţe ale sarcinii. Dar există unele lucruri pe care le putem încerca pentru a ajuta la atenuarea greţurilor din timpul sarcinii.

Ia mese mici la fiecare 2-3 ore

Chiar dacă îţi este sau nu foame, ar trebui să mănânci la fiecare câteva ore pentru a menţine ridicat nivelul zahărului din sânge. Dacă aştepţi să mănânci atunci când iţi este deja foame, poţi provoca greaţă datorită acidul din stomac şi nivelului scăzut de zahăr din sânge. Ar trebui să ai mereu lângă tine alimente bogate în proteine, carbohidraţi şi fibre. Fructe, legume, nuci, biscuiţi sau brânză, sunt alegeri bune. Înceară să nu laşo să treacă 3 ore fără ca tu să fii ronţăit ceva.

Să nu uiţi, de asemenea, de gustarea dinainte de culcare. Este bine ca aceasta să fie bogată în proteine. Chiar şi un pahar cu lapte înainte de culcare sau în mijlocul nopţii, se zice ca ajută la atenuarea sentimentului de greaţă dimineaţa.

Bea multe lichide

Mai mult ca niciodată, corpul tău trebuie să fie mereu hidratat. Crescând o altă viaţă, corpul tău „lucrează suplimentar”, astfel, sigură-te ca bei suficientă apă şi chiar unele sucuri de fructe. Nu exagera cu sucurile din fructe datorită conţinutului crescut de zahăr pe care acestea le conţin. Cea mai bună alegere este apa plată. Evită băuturile cofeinizate (cafea, ceaiurile bogate in cofeină şi sucurile gen cola etc.).

Vezi si alimente interzise in sarcina!

Ridică-te încet

Când te ridici din pat sau de oriunde ai stat întinsă sau în poziţia şezut, trebuie să o faci încet. Mişcările rapide şi bruşte au tendinţa de a-ţi provoca greaţă. Mai ales dimineaţa, ridică-te încet. Este bine să ai mereu lângă pat o mică gustărica, şi dacă simţi că este necesar, ronţăie ceva, aşteaptă puţin să se digere şi abia după aceea ridică-te încet.

Ia vitamine prenatale

Nu uita de vitaminele prenatale, pe care ar fi bine să le iei la masa de dimineaţă. Dacă simţi că ele îţi cauzează greaţă, discută cu medicul tău care-ţi va prescrie altele. Trebuie să găseşti ce e mai bun pentru tine, ceva ce nu-ţi va mai provoca greaţă. Este important să iei vitamine prenatale în fiecare zi şi pentru tine şi copilul tău. Dacă consideri că este un moment al zilei în care nu simţi greaţă, ia vitaminele atunci.

Deşi nu există o soluţie universal valabilă, încearcă să găseşti ceea ce te ajuta pe tine sa scapi de această senzaţie. Greata poate fi un sentiment agravant şi poate ruina întreaga zi. Dacă greaţa pe care o simţi este destul de severă, doctorul va găsi modalitatea de a te scăpa de ea.

Recomandari Despre-copii.com

Vitaminele prenatale reprezinta un subiect fierbinte in zilele noastre. Ok, stim cat de important este sa luam vitamine inainte de a ramane insarcinate  si in timpul sarcinii si alaptarii copilului.  Totusi, sunt si unele lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceste vitamine prenatale.

citeste continuarea ...

Cat de importante sunt vitaminele prenatale in sarcina?

O dieta sanatoasa este cea mai buna modalitate de a obtine vitaminele si mineralele de care organismul tau are nevoie – dar, chiar daca mananci sanatos in fiecare zi, s-ar putea sa …

citeste continuarea ...

Cat de periculos este fumatul in timpul sarcinii? Fumatul in timpul sarcinii afecteaza sanatatea ta, dar si a copilului atat inainte dar si dupa ce copilul se naste.

citeste continuarea ...