Igiena copiilor

Igiena copiilor - Spalatul pe dinti

Copiii mici preşcolari şi chiar şcolari nu pricep conceptul de curăţenie sau murdărie. Pentru ei a mânca un măr chiar dacă sunt plini de noroi pe mâini nu este o „tragedie”. Pentru a preveni astfel nişte mici tragedii, care se lasă cu medicamente şi uneori cu injecţii, vă propunem câteva trucuri. Pentru a avea succes, vă sfătuim să vă înarmaţi cu multă răbdare, imaginaţie şi mai ales să nu încercaţi să le impuneţi cu forţa regulile de igienă, căci veţi pierde din start.

Nu-i place să se spele pe mâini?

Cumpăraţi-i săpunuri lichide sau unele în formă de animăluţe şi nu veţi mai avea probleme la acest capitol.

Faceţi băiţa cât mai amuzantă.

Baia va fi mult mai amuzantă dacă micuţul va avea propriile accesorii, amuzante şi accesibile. Puneţi în cadă jucăriile preferate ale copilului şi astfel baia va fi mult mai ispititoare. Produsele de igienă special create pentru copii au un miros îmbietor şi sunt, de obicei, un mare succes.

Plănuiţi ceva plăcut şi după baie, cum ar fi citirea unei povestiri sau a unui basm.

Tăiatul unghiilor copiilor

Tăiatul unghiilor va deveni o adevărată plăcere dacă veţi inventa câteo poveste pentru fiecare degeţel.

Spălatul pe dinţi

Spălatul pe dinţi va fi aşteptat cu nerăbdare dacă periuţa de dinţi va avea forma unui animăluţ preferat de copil, iar paste de dinţi va avea gust de fructe.  O clepsidră pentru cronometrajul periatului îl va amuza pe copil şi-l va incita să-şi spele dinţii cât mai des. Spălatul dinţiilor trebuie să devină un obicei la fel de necesar ca spălatul pe mâini. Dintii de lapte vor cădea şi ei trebuie să ştie cum să prevină acest lucru pentru dintii lor de mai definitivi.

Bebeluşii adoră, de obicei, să facă băiţă, dar ce ne facem cu copiii care sunt în perioada de prepubertate?

Cat de des are copilul vostru de o baie depinde de perioada din an, de tipul de piele pe care-l are şi cât de murdar este. Copiii care au pielea normală, si care sunt foarte activi, pot face baie zilnic, iar cei cu pielea uscată la  una-două zile. Vara, mai ales în cazul în care copiii se joacă afară, şi odata ce începe pubertatea, baia ar trebui să fie zilnică.

Foto: http://www.flickr.com/photos/michigandads/4992927253/