Dinti cariati la copii

Carii dentare la copii

Dintii copilului sunt pretiosi. Este important sa avem grija de ei chiar inainte ca ei sa apara. Puteti preveni aparitia cariilor dentare prin curatarea dintilor si a gingiilor copilului in mod regulat, precum si prin evitarea alimentelor si bauturilor zaharoase.

Prevenirea cariilor dentare la copii incepe in timpul sarcinii. O alimentatie sanatoasa si echilibrata a mamei in timpul sarcinii isi va spune cuvantul asupra sanatatii dentare a copilului.

Caderea dintilor la copii este cauzata de cariile dentare, o boala care afecteaza structura dintelui. Daca glucidele din alimente si bauturi sunt lasate pe dinti dupa masa, bacteriile din gura vor transforma carbohidratii in acid. In timp, acest acid descompune suprafata dura a dintelui si creaza aceste „gauri negre” numite carii.

De retinut este faptul ca bacteriile cauzatoare de carii dentare pot fi transmise de la om la om. Acest lucru inseamna ca este important ca intreaga familie sa adopte o buna igiena orala.

Citeste si: Halena la copii – cauze si tratament

Periajul regulat al dintilor si folosirea atei dentare, vizita cel putin o data la 6 luni la stomatolog precum si o alimentatie sanatoasa sunt cele mai bune metode de evitare a cariilor dentare.

Cand trebuie sa aiba loc prima vizita la dentist a copilului

Cei mai multi parinti aleg sa-si duca copilul la dentist pe la varsta de 2-3 ani. Insa medicii stomatologi recomanda ca bebelusului tau sa i se faca primul consult stomatologic nu mai tarziu de sase luni de la aparitia primului dinte. Acest lucru permite copilului sa se familiarizeze cu mediul de la cabinet. De asemenea, ofera medicului dentist sansa de a vorbi cu voi, parintii, despre metodele de prevenire a bolilor dentare dar si de a depista precoce cariile.