Acneea sugarului – un motiv de îngrijorare?

Acneea sugarului

Este acneea la bebelusi un motiv de ingrijorare?

Acneea este o afecţiune hormonală care poate apărea la toate vârstele – nu doar în timpul adolescenţei. Acneea la bebeluşi este cauzată de expunerea copilului la hormonii mamei, încă de când copiii erau în pântece. În plus, dacă alăptaţi copilul, hormonii mamei sau medicamentele pe care le ia aceasta sunt transmişi copilului şi pot duce la apariţia acneei. Chiar şi dacă copilul bea lapte praf sau formula, hormonii din aceste lichide pot provoca acnee. Aceasta, la copii, este de fapt o colecţie de pete roşii foarte mici sau coşuri uşoare pe obraji şi frunte. Consultaţi medicul vostru pentru a vă asigura că aceste erupţii cutanate sunt, într-adevăr, acnee, şi astfel vei ştii exact ce tratament să urmaţi.

Cum se trateaza acneea la bebelusi?

Curăţaţi faţa copilului vostru cu un săpun delicat. Aveţi grijă să nu intre săpun în ochii copilului şi spălaţi-l foarte uşor. Pielea bebeluşului este foarte sensibilă.

Clătiţi pielea copilului cu apă călduţă folosind un prosop moale. Asiguraţi-vă că pielea bebeluşui este complet uscată. Acest lucru va preveni iritarea pielii.

Curăţaţi faţa copilului şi uscaţi-o după fiecare masă. Bebeluşii se murdăresc uşor cu mâncarea, iar resturile alimentare vor deveni lipicioase, lucru ce permite dezvoltarea germenilor. Deci, de câte ori este necesar, ştergeţi faţa copilului cu o cârpă umedă şi uscaţi-o apoi uşor.

Dacă simptomele nu dispar în termen de 3 luni, consultaţi medicul. Unii copii mici au afecţiunea numită „acnee infantilă”. Această afecţiune este mai des întâlnită la băieţi decât la fete. Dacă nu a trecut în 3 luni de la apariţie, înseamnă că este nevoie de un tratament prescris de doctor. Acest tratament poate consta, de exemplu, în folosirea unei creme speciale (care conţine peroxid de benzoil), a unor săpunuri speciale sau chiar a antibioticelor. Atenţie! Nu încercaţi niciun produs fără avizul medicului!

Foto: www.flickr.com

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Dintii copilului sunt pretiosi. Este important sa avem grija de ei chiar inainte ca ei sa apara.

citeste continuarea ...

Ca multe alte lucruri legate de copii, părul nou-născutului este imprevizibil. Vrei să afli dacă părul pe care copilul l-a avut la naştere va rămâne de aceeaşi culoare, textură sau la fel de buclat?

citeste continuarea ...
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...