Nas infundat la bebelusi

nas infundat la bebelusi

Ce trebuie sa facem daca nasucul bebelusului este infundat?

Daca bebelusul tau are nasul infundat, poti sa-l ajuti singura, chiar daca copilul prezinta simptome grave care necesita tratament.

Ce putem face?

Bebelusii respira in mod natural prin nas. In cazul in care bebelusul are nasul infundat, acesta nu va avea reflexul de a respira pe gura, ca noi, adultii. Acesta este motivul pentru care trebuie actionat rapid in cazul in care bebelusul are nasul infundat.

In cazul congestiei nazale la bebelusi, sunt necesare anumite masuri de precautie. Tratamentul unui bebelus necesita multa prudenta si tact. Iata ce poti face:

1. Pentru a ajuta copilul sa respire mai bine, este important sa cureti nasul cu o solutie salina pe care o gasesti in toate farmaciile. Va trebui sa inclini capul bebelusului pe spate si sa pui in fiecare nara, alternand, cate trei – patru picaturi. Este recomandat ca aceasta operatiune sa se faca cu 20 de minute inainte de masa.

Daca nasul bebelusului este complet infundat, este mai bine sa se consulte un medic.

2. Copilul nu trebuie culcat pe o suprafata plana, ci trebuie asezat astfel incat capsorul sa fie mai sus decat pieptul pentru a facilita deschiderea narilor.

3. In niciun caz nu trebuie sa-i administrezi bebelusului medicamentele pe care le ia un adult pentru desfundarea nasului. Aspirina este strict interzisa!

Daca bebelusul are mai putin de 3 luni, este de preferat sa ceri sfatul unui medic. Daca bebelusul are peste 3 luni iar daca simtomele persista de mai mult de o saptamana sau daca, pe langa nas infundat, copilul are si o tuse persistenta sau eruptii cutanate, la fel este recomandat sa apelezi la un medic.

Daca copilul vomita sau daca are febra de peste 40 °C, trebuie imediat mers cu el la urgenta.

Recomandari Despre-copii.com

Dintii copilului sunt pretiosi. Este important sa avem grija de ei chiar inainte ca ei sa apara.

citeste continuarea ...

Ca multe alte lucruri legate de copii, părul nou-născutului este imprevizibil. Vrei să afli dacă părul pe care copilul l-a avut la naştere va rămâne de aceeaşi culoare, textură sau la fel de buclat?

citeste continuarea ...