Copilul plange – cum procedez?

copilul plange. bebe plange

Cand un bebelus plange, inseamna ca vrea sa ne comunice ceva. Citeste in continuare ce poti face pentru a interpreta corect semnele trimise de copil.

Bebelusii nu plang „doar sa-si exercite plamanii” – cum ar zice probabil bunica. Cand are bevoie de ceva, copilul se foloseste de singura arma pe care o are: plansul.

Daca esti la primul copil, este mai greu la inceput sa-ti dai seama ce anume incearca copilul sa-ti spuna: poate ii este foame, sete, frig, poate este plictisit si vrea doar putina atentie. In primele zile dupa nastere, plansul copilului ti se va parea frustrant, dar cu timpul vei recunoaste tipurile de plans ale copilului si ce inseamna ele.

Mi-e foame!

Foamea este motivul cel mai frecvent pentru care bebelusii plang. Stomacul este prea micut pentru a absorbi mult lapte, de aceea bebelusului i se va face foame atat de des. Un copil caruia ii este foame este un copil agitat, care-si duce mainile la gura. Atunci cand ii oferi lapte, copilul nu se va opri imediat din plans, ci doar atunci cand stomacul lui se va umple. In cazul in care copilul nu se oporste din plans nici dupa ce a fost hrani, te vei gandi la o alta abordare.

Mami, scutec murdar!

Bebelusii vor riposta daca, de exemplu, scutecul este prea strans sau daca acesta trebuie schimbat. Cei mai multi dintre copii nu par deranjati ca scutecul lor este murdar, dar daca au pielea iritata, vor striga imediat sa le fie schimbat scutecul. Daca copilul plange insistent, schimba scutecul si te vei convinge daca aceasta a fost cauza supararii lui.

Mami, ma doare ceva!

Daca copilul scoate un tipat ascutit, urmat de un moment in care nu respira, dupa care scoate un alt tipat ascutit, s-ar putea sa fie balonat sau sa aiba colici. Bebelusul are colici daca plange cel putin 3 ore pe zi, 3 zile pe saptamana. Daca plange imediat dupa ce a fost hranit, este posibil sa nu se fi obisnuit cu laptele si sa simta o durere de burta. Consultati medicul care va va spune daca bebelusul sufera de aceste probleme medicale inainte de a-i administra vreun tratament!

Recomandari Despre-copii.com

Dintii copilului sunt pretiosi. Este important sa avem grija de ei chiar inainte ca ei sa apara.

citeste continuarea ...

Ca multe alte lucruri legate de copii, părul nou-născutului este imprevizibil. Vrei să afli dacă părul pe care copilul l-a avut la naştere va rămâne de aceeaşi culoare, textură sau la fel de buclat?

citeste continuarea ...