Lipsa acuta de fier in alimentatia copiilor

lipsa acuta de fier la copii

Tratamentul anemiei la copii

Tratamentul deficientei de fier la copii incepe cu schimbarea dietei, dar poate include si suplimente cu fier, dar numai sub supraveghere medicala deoarece suplimentele de fier sunt toxice in doze mari.

Din pacate, de multe ori, un copil aparent sanatos poate ascunde aceste deficiente nutritionale. De aceea, din alimentatia zilnica a copiilor nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele bogate in vitamine si minerale. Vitamina C din acestea ajuta corpul sa absoarba mai mult fier.

De asemenea, includeti in alimentatia copilului carne de pasare si peste, acestea fiind sunt surse importante de fier. Daca familia ta urmeaza o dieta vegetariana, cereti sfatul unui dietician pentru a va asigura ca organismul copilului primeste toti nutrienti de care are nevoie.

Diagnosticarea

Este important să consultati imediat un medic daca banuiti ca copilul are deficit de fier. Diagnosticul are ca scop excluderea altor boli care pot avea simptome similare, cum ar fi boala celiaca. Metodelor de diagnostic includ:

– examenul fizic

– istoricul medical

– teste de sange.

Citeste si despre:
Cancerul ovarian – 6 simptome pe care nu trebuie sa le ignori

Recomandari Despre-copii.com
  1. Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai. – Henry Ward Beecher
  2. Copilăria… Cadoul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat. – Horațiu Mălăele.
citeste continuarea ...

Copiii carora li s-au administrat antibiotice inaintea varstei de 1 an sunt cu 60% mai predispusi la astm!

citeste continuarea ...

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

citeste continuarea ...

Vă veţi confrunta cu multe schimbări la copiii voştri pe tot parcursul vieţii lor. Unele dintre aceste schimbări vă vor face să fiţi mândri dar unele nu.

citeste continuarea ...

Sughitul este foarte frecvent la bebelusi, in special la nou-nascuti. Se poate intampla ca bebelusul sa sughita chiar si o jumatate de ora incontinuu.

citeste continuarea ...

Daca bebelusul sau copilul tau a facut febra, acesta nu este neaparat un motiv de alarmare. In principiu, febra nu este un pericol pentru sanatatea bebelusului.

citeste continuarea ...