Halena, respiratie urat mirositoare- remedii naturiste

Respiratie urat mirositoare- remedii naturiste

Respiratia urat mirositoare, cunoscuta si sub numele de halena,  devine o problema uriasa pentru cei care sufera de ea. Cauzele sunt multiple, de la tutun, cafea, alimente condimentate, medicamente, pana la boli gingivale, carii. Daca respiratia urat mirositoare dureaza mai mult de o saptamana si excludeti oricare din cauzele de mai sus, trebuie consultat un medic, deoarece s-ar putea sa fie vorba de probleme de sanatate cum ar fi vreo boala gastrointestinala, diabetul, probleme ale rinichilor sau amigdalita.

Citeste si despre halena la copii !

Respiratia urat mirositoare poate fi, de asemenea, un semn de deshidratare sau de deficit de zinc.

Ce putem face pentru a scapa de respiratia urat mirositoare?

Exista ierburi si condimente care te vor scapa de mirosul neplacut al gurii. Mesteca dupa masa cuisoare, fenicul sau seminte de anason.

De asemenea, patrunjelul face minuni in aceasta privinta.

Nu neglija periajul limbii. Cei mai multi oameni trec cu vederea limba in timpul periajului. Trece periuta usor si peste partea de sus a limbii pentru a nu lasa bacteriile aflate pe ea sa se inmulteasca. Resturile alimentare depozitate pe limba se vor transforma in bacterii, iar acestea stau in spatele respiratiei urat mirositoare.

Cafeaua, berea, vinul sau whisky-ul sunt printre cele mai „vinovate” de respiratia urat mirositoare. Fiecare dintre ele lasa reziduuri care vor ramane in gura si ajung chiar in  sistemul digestiv, de unde isi fac simtita prezenta cu fiecare respiratie.

Creati-va propria apa de gura. Amestecati salvie, galbenele si praf de smirna, in proportii egale, cu apa si faceti gargara cu aceste amestec de patru ori pe zi. Pastrati apa de gura intr-un borcan bine inchis si clatiti-va gura  ori de cate ori nu aveti posibilitatea sa efectuati un periaj.

O cantitate suficienta de apa bauta va avea un impact mare asupra respiratiei voastre. Ceaiul de menta, in care poti pune scortisoara sau chimen, va lupta cu respiratia urat mirositoare.

Indiferent de metoda aleasa, trebuie sa fiti constienti de faptul ca nu toate remediile naturiste pot da rezultat. Acest lucru se datoreaza faptului ca respiratia urat mirositoare are multiple cauze, iar daca nu stiti exact care este aceasta, nu veti alege solutia potrivita.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Baia de gura cu uleiul de floarea soarelui poate fi utilizata ca tratament sau terapie complementara pentru mai multe afectiuni cum ar fi:

– artrita
– bronsita
– cancer
– eczeme

citeste continuarea ...