Sfaturi pentru a trece cu bine de canicula

Sfaturi pentru a trece cu bine de canicula

O data cu venirea verii si a caniculei este important sa-i oferim corpului nostru o maxima protectie impotriva razelor solare. Pentru aceasta, iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa treceti cu bine peste zilele caniculare de vara.

Hidratarea

Bea suficiente lichide. Nu trebuie sa-ti fie sete ca sa te hidratezi. Chiar si o mica deficienta de lichide poate afecta circulatia sangelui, iti poate usca buzele si crea senzatia de oboseala.

Un aport insuficient de lichide duce la retinerea de fluide, ceea ce produce balonari si umflari ale mainilor, picioarelor si chiar ale fetei. Nutritionistii recomanda, pe timp de vara, consumul a cel putin doi litri de apa. Daca optezi pentru dusuri frecvente, nu uita sa folosesti cat mai des lotiuni hidratante.

Nutritia

Temperaturile ridicate inseamna o pierdere mai mare de vitamine si minerale, prin transpiratie. De aceea, inlocuieste pierderile corpului tau printr-o alimentatie bogata in vitamine (in special vitaminele A si E)  si minerale sau un aport zilnic de suplimente cu multivitamine.

Ingrijirea pielii

Tenul tau necesita o ingrijire speciala si cat mai atenta pe timpul verii. Inainte de culcare aplica niste comprese cu apa calda, dupa care foloseste o lotiune de curatire pe baza de glicerina. De asemenea, este indicat sa folosesti o lotiune tonifianta. Si cel mai important, nu uitacrea hidratanta.

Protectia solara

Este foarte important sa folosesti atat pe fata cat si pe gat, brate, piept si picioare o lotiune cu factor de protectie cel putin 15. Astfel, vei evita arsurile si vei avea un bronz perfect uniform.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Se poate vorbi, fara nicio exagerare, de o veritabila arta in ceea ce priveste mentinerea calmului. Fiind mai calmi, privim mai realist situatiile, obtinem rezultate mai bune in tot ceea ce facem, suntem mai apreciati si mai respectati.

citeste continuarea ...