Stresul ne schimba simtul mirosului

Unele mirosuri care de obicei ni se par neutre, in zilele in care suntem mai stresati, ni se par de-a dreptul insuportabile. De ce? Cercetatorii au demonstrat faptul ca, in functie de nivelul de stres, creierul modifica perceptia mirosurilor. Cu cat suntem mai anxiosi, cu atat mirosurile ni se par mai dezagreabile.

Wen Li, profesor de psihologie si autorul studiului, spune ca acest lucru se datoreaza faptului ca , in general, in conditii de stres, percepem totul intr-un mod negativ.

Citeste si:

10 remedii anti-stres
Lucruri care te vor face fericita
Arta de a fi calm
Culorile bunei dispozitii

 

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...