Tratament pentru buzele uscate si crapate

Remedii pentru buzele uscate şi crăpate

Buze uscate si crapate?

Buzele uscate şi crăpate, pe lângă faptul că sunt inestetice, pot fi şi dureroase. Pielea buzelor este mai subţire în comparaţie cu alte porţiuni de piele de pe corp şi, în plus, glandele sebacee nu produc pentru buze uleiuri esenţiale care să le protejeze.

Iată câteva remedii pentru a vindeca buzele uscate şi crăpate

• Foloseşte un balsam de buze cu protectie solară. Soarele usucă buzele  iar folosirea unui balsam de buze cu protecţie solara va ajuta la tratarea buzelor crăpate dar va şi preveni uscarea lor. Este bine să aveţi mereu la îndemână un balsam de buze.

• De-asemenea, un ruj cremos sau un luciu de buze de calitate poate calma buzele atunci când sunt crăpate. Ele ajută la filtrarea luminii.

• Hidratarea din interior este extrem de importantă. Consumul de lichide previne uscarea şi crăparea buzelor.

ulei de masline pentru buze uscate si crapate

• Aplică în fiecare zi pe buze ulei de măsline – până când buzele sunt vindecate. Uleiul de măsline poate fi folosit oricând, acesta hidratând buzele.

• Mierea este un ajutor de nădejde şi în cazul buzelor. Aceasta trebuie lăsată să acţioneze, deci cu cât te vei abţine mai mult să nu o mănânci, cu atât mai bine.

• Vitaminele A şi E sunt vitaminele pielii sănătoase. Consumă cât mai multe alimente care le conţin (morcovi, roşii, legume verzi) iar dacă aceste alimente nu sunt preferatele tale, apelează la suplimentele de vitamina A şi E. Acestea îţi vor hrăni buzele în mod natural.

• O felie mică de castravete frecat pe buze poate ajuta şi calma buzele crăpate, calmându-le imediat.

• Renunţă la obiceiul de a-ţi muşca buzele. Acest prost obicei va agrava starea buzelor tale.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Se poate vorbi, fara nicio exagerare, de o veritabila arta in ceea ce priveste mentinerea calmului. Fiind mai calmi, privim mai realist situatiile, obtinem rezultate mai bune in tot ceea ce facem, suntem mai apreciati si mai respectati.

citeste continuarea ...