Vărsăturile din timpul sarcinii afectează copilul?

Vărsăturile din timpul sarcinii afectează copilul?

De obicei, nu! Copilul îşi ia hrana din rezervele organismului tău, chiar dacă atunci când ai vărsături nu te alimentezi cum ar trebui. Efortul pe care-l depui atunci când vomiţi nu afectează copilul. El poate fi afectat numai dacă starea ta se înrăutăţeşte iar organismul suferă de o deshidratate severă netratată la timp.

Care este tratamentul pentru varsaturi?

Nu este nevoie de tratament, în majoritatea cazurilor, simptomele fiind deseori uşoare.

Mesele mici, dar frecvente vă vor ajuta. Alimentele bogate în carbohidraţi cum ar fi pâinea integrală, biscuiţii etc,, sunt cele mai bune. Uneori, greţurile şi stările de vomă sunt mai severe atunci când nu ne alimentăm deloc. Aşa că dacă ronţăi ceva în mod regulat, vei scăpa mai uşor de aceste simptome.  Un biscuit mâncat cu 20 de minute înainte de a te ridica din pat poate face minuni!

Factorii exteriori. Unele femei este suficient să simtă un miros neplăcut sau să treacă printr-un stres emoţional pentru a li se face rău. Deci, pe cât posibil, evitaţi aceşti factori.

Vezi si dureri abdominale in sarcina!

Beţi multe lichide pentru a evita deshidratarea. Este indicat să beţi puţin şi des, decât cantităţi mari dintr-odată şi să ajungeţi undeva la 2 litri pe zi.

În ceea ce priveşte medicamentaţia, aceasta trebuie luată numai la sugestia doctorului. Citiţi articolul pe această temă: Trebuie să luam medicamente împotriva greţurilor în timpul sarcinii?

Important! Greaţa şi stările de vomă nu se datorează numai sarcinii. De exemplu, următoarele nu sunt simptome obişnuite în timpul sarcinii: diaree, sânge în vomă, icter (îngălbenirea pielii), temperatură ridicată, dureri de stomac. Consultaţi un medic dacă apar aceste simptome sau în cazul în care voma este severă şi dacă bănuiţi că sunteţi deshidratate.

Recomandari Despre-copii.com

Curmalele reprezinta un real beneficiu pentru femeile insarcinate si pentru mamicile care alapteaza. Unele experimente au aratat faptul ca un consum regulat de curmale intareste musculatura uterina.

citeste continuarea ...

In general, se recomanda femeilor insarcinate sa consume peste de cel mult 2 ori pe saptamana! Dar atentie, nu orice peste!

citeste continuarea ...

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

citeste continuarea ...

Este stiut faptul ca femeile gravide şi cele care încearcă să conceapă un copil ar trebui să evite consumul de cofeina in cantitati mari.

citeste continuarea ...

Sunt pareri impartite legate de vopsirea parului in timpul sarcinii.

citeste continuarea ...