Vitaminele necesare bebelusilor si copiilor mici

vitamine bebelus

Mulţi părinţi îşi pun întrebarea dacă nutriţia pe care o oferă bebeluşilor şi copiilor mici este sănătoasă. Vitaminele şi mineralele sunt esenţiale pentru dezvoltarea fizică adecvată a copiilor.

Mamele care sunt preocupate de aportul nutriţional al copiiilor nu trebuie să folosească ca o primă soluţie suplimentele nutriţionale. Unui copil mic trebuie să fie hrănit conform instrucţiunilor pe care le primeşte de a medic şi care sunt adecvate cu necesitatea copilului. Dacă copilul a fost născut prematur, acest aport de vitamine şi minerale este absolut necesarînsă trebuie şi în acest caz aministrat numai sub supravegherea medicului.

Ceea ce trebuie reţinut de către orice mamă care alăptează este faptul ca deficitul de vitamine se va răsfrânge asupra copilului vostru, care va suferi şi el de acest deficit. Acest lucru poate afecta grav dezvoltarea copilului din punct de vedere fizic şi mental. Deci, o mamă care alăptează trebuie să acorde o importanţă majoră propriei diete.

Bebeluşii şi nevoia de vitaminele C şi D

Vitamina C este necesară pentru dezvoltarea vaselor de sânge, a oaselor, dinţilor şi este importantă în funcţionarea majorităţii celulelor din corp.

Vitamina D ajută calciul şi fosforul să fie absorbit în sânge şi depozitat în oase, oase care sunt în creştere. Alimenetele obişnuite nu conţin în cantităţi mari această vitamină, aşa că în aceste condiţii multivitaminele sunt o soluţie. De asemenea, ştiai că un copil care se bucură 30 de minute săptămânal de razele soarelui nu va avea o deficienţă de vitamina D? Razele soarelui, în momentul în care ajung pe piele, produc vitamina D, deci cât mai mult timp liber petrecut cu copilul tău în aer liber este foarte sănătos.

Medicul vă va spune dacă bebeluşul are nevoie de astfel de suplimente. Nu exageraţi cu administrarea suplimentelor de vitamine, deoarece dozele excesive pot fi dăunătoare.

Administrarea vitaminelor, cu siguranţă nu au un efect dăunător, dar asigură-te că, într-adevăr, copilul vostru are nevoie de ele. Laptele, cerealele şi celelalte alimente pe care un bebeluş trebuie să le consume conţin, de regulă, cantităţi suficiente din aceste vitamine.

Vitaminele de care un copil are nevoie sunt următoarele:

Vitamina A
Vitamina B1
Vitamina B2
Vitamina B6
Vitamina B12
Vitamina C
Calciu
Vitamina D
Vitamina E
Acid folic
Fier
Vitamina K
Niacin
Zinc
Alimente bogate in proteine

Toate aceste substanţe nutritive sunt necesare pentru ca un copil să se dezvolte în stare bună de sănătate.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...