Cauti bona pentru copilul tau?

Cauti bona pentru copil?

Ai tot auzit cazuri de comportament deviant al unor bone si vrei sa fii sigura ca persoana careia ii incredintezi copilul tau este una de incredere si responsabila? Inainte de a angaja o bona, verifica-i referintele si fii sigura ca sunt cele mai bune.

Ce ar fi bine sa faci:

1.      Cere-i bonei cel putin 3 referinte si contacteaza-le pe fiecare dintre ele. Intreaba cat timp a lucrat la ei, cum s-a descurcat, de ce nu mai lucreaza acolo, ar mai apela la serviciile ei daca ar mai fi nevoie?

2.      Roag-o sa-ti furnizeze toate datele ei (numele complet, numerele de telefon, adresa ei actuala, cele anterioare, adresa rudelor ei, ultimele scoli absolvite) fa o copie dupa bulletin. Cu cat ai mai multe date, cu atat iti va fi mai usor sa-I verifici trecutul. Daca refuza sa-ti dea astfel de informatii, vei avea incredere ca ea sa aiba grija de copii tai?

3.      Vezi daca dadaca are conturi pe siteurile de socializare (Facebook, Twitter, Hi5, MySpace).  De obicei, oamenii dau destule informatii despre ei pe aceste conturi.

4.      Suna-i rudele de care ti-a vorbit si convinge-te ca intr-adevar se cunosc si fac parte din aceeasi familie.

5.      In cazul in care déjà ai o bona, petrece cat mai mult timp alaturi de ea, incearca s-o cunosti cat mai bine, vezi cum se comporta cu cel mic in diferite ipostaze (cand copilul rade, plange, cand refuza mancarea, cand este obraznic) . Daca este o persoana calda, calma, care iubeste copii va fi cineva de incredere. Vei recunoaste imediat o persoana rece, care-si pierde rabdarea. Multe bone nu au pregatirea, rabdarea si nu sunt potrivite pentru aceasta munca solicitanta., dar nu trebuie generalizat.

O bona trebuie sa fie capabila sa iubeasca si sa aiba grija de copilul altuia ca si cum ar fi al ei. Include bona in activitatile familiei, fa-o sa se simta integrata in ea, si astfel o vei cunoaste si mai bine, iar ea se va atasa de copil si mai mult.