Mi-e frică că-l voi vătăma dacă nu-l ating cu grijă

Ai născut primul copil? Sigur ai spus şi tu asta când ţi-ai văzut bebeluşul atât de firav. Dar nu trebuie să-ţi faci griji, copilul nu este atât de plăpând cum îl vezi tu. Dacă ţi-e frică să-l ţii în braţe, trebuie să ştii că un copil e mai rezistent decît crezi.

Îţi vei petrece mult timp de-acum înainte ţinându-ţi bebeluşul în braţe, să-l legeni, să-l muţi dintr-o parte în alta, sau doar să-l alinţi. Ţinutul în braţe este modalitatea prin care tu şi soţul tău interacţionaţi cu copilul vostru. Permite-le si celorlaţi membri ai familiei sau pritenilor voştri să-l ţină în braţe. Este foarte important ca bebeluşul să intre în contact cu oamenii din viaţa lui încă de cînd s-a născut.

Contactul piele-piele

Copilul îţi va fi dat să-l ţii în braţe încă de când se naşte. Contactul corporal cu tine are multiple beneficii printre care încălzirea copilului şi ajutarea ca acesta să-şi regleze respiraţia. Acest contact nu este important doar după naştere, ci pe toată durata copilăriei. Oricât de obosită sau ocupată ai fi, fă-ţi timp şi strîngeţi copilul în braţe. Acesta se va bucura de căldura corpului tău, iar tu vei iubi senzaţia catifelată a atingerii copilului.

Tăticii, de asemenea, vor fi înnebuniţi ce contactul corporal cu bebeluşul. Mămica a stabilit deja o relaţie solidă cu bebeluşul ei încă de când acesta era în burtica ei, iar contactul piele-piele dintre bebeluş şi tată îi va ajuta şi pe ei să stabilească o relaţie la fel de solidă.

În braţele părinţilor, copilul se simte confortabil şi în siguranţă.

Foto: http://www.flickr.com/photos/15333658@N00/4908808061

0 Shares
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...