Şi copiii au zile proaste

Si copii au zile proaste

Copiii trebuie sa stie ca ei pot alege sa nu fie suparati sau furiosi cand lucrurile nu merg bine. Parintii ii pot ajuta sa treaca mai usor peste  zilele proaste, existente in viata fiecaruia, prin incurajari simple „Maine, ai sa vezi, va fi o zi mai buna!” sau „Ce am putea face ca ziua de maine sa fie mai buna decat cea de azi?”

Simtul umorului va poate ajuta sa ignorati pur si simplu o zi proasta. Povestiti-i copilului ca in unele zile se intampla ca lucrurile sa mearga exact invers decat ne dorim, iar aceste zile pot fi depasite mai usor incercand sa luam in ras micile sicane care ne strica ziua.

Si daca tot e sa mearga totul pe dos, macar sa fie organizat. Propune-i copilului sa faca totul invers: sa se imbrace cat mai fistichiu, purtand puloverul cu spatele in fata sau intorcandu-si sapca pe dos,  sa numere invers; sa mearga cu spatele.

O alta metoda eficienta este aceea de a-l incuraja sa povesteasca papusilor si maimutoilor preferati despre necazurile pe care le intimpina intr-o zi proasta. Aceste povesti va pot ajuta sa va dati mai bine seama ce anume sau cine ii strica ziua micutului.

Foarte important: nu-l ingorati si nu-i minimalizati problemele inerente copilariei. Este una din perioadele delicate cand are nevoie de suportul parintilor, fiind o prima etapa a selectarii persoanelor in care are sau nu incredere.