Semnificatia numelui Ana

Originea numelui Ana: ebraică

Ce semnificatie are numele Ana?

Ana are o personalitate complexa, dar ambigua, dat fiind faptul ca intalnim 2 laturi ale personalitatii ei: o latura masculina, mereu activa, independenta, intr-o continua concurenta cu ceilalti si cu o dorinta arzatoare de a fi mereu pe primul loc si o latura feminina: pasiva, usor indecisa, timida, dependenta, care se emotioneaza usor, o persoana care stie sa asculte, altruista.

Acest amestec curios de stari ii confera un caracter ciclotimic – o gasim acum increzatoare, activa, euforica iar apoi intr-o depresie usoara. Hiperemotivitatea ei poate sta la baza acestui caracter schimbator.

Este mai evidenta latura masculina daca Ana este nascuta in ziua de 1, 10, 19, 28 ale lunii sau in luna ianuarie si latura feminina daca este nascuta intr-o zi de 2, 20, 29 sau in luna februarie  ori noiembrie.

Inca din timpul copilariei putem observa aceasta ambivalenta a Anei care oscileaza intre dorinta de a fi mereu prima, cea mai buna si dorinta de a fi protejata, in siguranta. Este bine ca Ana sa aiba frati sau surori carora le va fi o excelenta „profesoara”, mandra de noul sau rol care-i va impune respect in fata fratiorilor.

In concluzie, Ana are intr-adevar un caracter puternic insa trebuie invatata de mica sa balanseze eficient aceste laturi opuse ale personalitatii ei.

3 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Ioana este o persoana deschisa, sociabila, comunicativa, extrovertita, care-si exprima mereu bucuria de a trai si de a interactiona cu ceilalti. Ii plac iesirile in oras …

citeste continuarea ...

Adina este un nume de origine ebraica ce semnifica gingasie, gentilete, delicatete, cea careia ii este dor.

citeste continuarea ...

Claudia este o persoana sociabila si comunicativa. Prin felul de a se imbraca, usor neconventional dar si prin felul in care vede lumea …

citeste continuarea ...

Originea numelui Nadia: ruseasca
Semnificatia numelui Nadia: speranta, nadejde

citeste continuarea ...

Bianca este un nume de origine italiana se inseamna „alb, pur”. Varianta franceza a numelui Bianca este Blanche.

citeste continuarea ...

David este sarmant, seducator, sociabil, stie ce vrea si va obtine tot ce-si doreste indiferent de mijloace.

citeste continuarea ...