Semnificatia numelui Ana

Originea numelui Ana: ebraică

Ce semnificatie are numele Ana?

Ana are o personalitate complexa, dar ambigua, dat fiind faptul ca intalnim 2 laturi ale personalitatii ei: o latura masculina, mereu activa, independenta, intr-o continua concurenta cu ceilalti si cu o dorinta arzatoare de a fi mereu pe primul loc si o latura feminina: pasiva, usor indecisa, timida, dependenta, care se emotioneaza usor, o persoana care stie sa asculte, altruista.

Acest amestec curios de stari ii confera un caracter ciclotimic – o gasim acum increzatoare, activa, euforica iar apoi intr-o depresie usoara. Hiperemotivitatea ei poate sta la baza acestui caracter schimbator.

Este mai evidenta latura masculina daca Ana este nascuta in ziua de 1, 10, 19, 28 ale lunii sau in luna ianuarie si latura feminina daca este nascuta intr-o zi de 2, 20, 29 sau in luna februarie  ori noiembrie.

Inca din timpul copilariei putem observa aceasta ambivalenta a Anei care oscileaza intre dorinta de a fi mereu prima, cea mai buna si dorinta de a fi protejata, in siguranta. Este bine ca Ana sa aiba frati sau surori carora le va fi o excelenta „profesoara”, mandra de noul sau rol care-i va impune respect in fata fratiorilor.

In concluzie, Ana are intr-adevar un caracter puternic insa trebuie invatata de mica sa balanseze eficient aceste laturi opuse ale personalitatii ei.

Recomandari Despre-copii.com

Claudia este o persoana sociabila si comunicativa. Prin felul de a se imbraca, usor neconventional dar si prin felul in care vede lumea …

citeste continuarea ...

Andreea este un nume des intalnit in Romania. Provine de la grecescul Andreas, nume atestat in epoca greco-romana si care semnifica barbatie, curaj.

citeste continuarea ...

Mihaela este plina de viata, chiar exploziva. Este o justitiara, nu accepta nedreptatea, fie ca este vorba de propria-i persoana, fie ca este vorba de ceilalti.

citeste continuarea ...

Originea numelui Nadia: ruseasca
Semnificatia numelui Nadia: speranta, nadejde

citeste continuarea ...

Porti numele Cristina? Vezi ce inseamna numele tau!

citeste continuarea ...

„Daniela are clasa” – cam asa ar putea fi caracterizata pe scurt! Daniela are mereu grija sa fie imbracata perfect, cu gust, fiind mereu o aparitie impecabila.

citeste continuarea ...

Nicoleta este o persoana activa, ii plac iesirile intre prieteni, este mereu joviala, de un optimism contagios …

citeste continuarea ...

Semnificatia numelui Adriana: bucurie, iubire, fericire.

Adriana este un nume de origine latina.

citeste continuarea ...

Laura este o aparitie sarmanta, sofisticata. Totusi, sub aceasta aparenta se poate ascunde o alta fata a ei. Hotarata, energica, ea cauta prin diferite mijloace sa

citeste continuarea ...

Amatori de calatorii, barbatii care poarta <strong>numele Mircea</strong> au noroc la bani, in afaceri si isi aleg intotdeauna profesia care li se potriveste.

citeste continuarea ...

David este sarmant, seducator, sociabil, stie ce vrea si va obtine tot ce-si doreste indiferent de mijloace.

citeste continuarea ...

Adnana este un nume de origine araba si semnifica placere, eternitate, magnifica, speciala, personalitate puternica.

citeste continuarea ...

Adina este un nume de origine ebraica ce semnifica gingasie, gentilete, delicatete, cea careia ii este dor.

citeste continuarea ...

Despre numele Adelina

Adelina este un nume de origine germana ce semnifica noblete. Nume asemanatoare: Adina, Adelaida, Adelle, Adalia, Adelia, Edelle

citeste continuarea ...

Bianca este un nume de origine italiana se inseamna „alb, pur”. Varianta franceza a numelui Bianca este Blanche.

citeste continuarea ...